Fitrah.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hoofddoek

Bedek jezelf voor jouw Heer, vóórdat het witte kleed jou zal bedekken!

Beste zuster, de hidjaab betekent het bedekken van het gehele lichaam waarbij de charmes van de vrouw niet zichtbaar zijn, behalve wat Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa daarvan heeft toegestaan, namelijk de handen en het gezicht.

De Profeet salla-llaahu 3alayhi wa-sallam heeft gezegd dat er twee categorieën mensen van de Hel zijn die hij in zijn tijd nog niet heeft gezien, één daarvan betreft “de vrouwen die gekleed zijn en [toch] naakt zijn, die al heupwiegend heen en weer schommelen [en zo de mannen doen verleiden]. Hun hoofd lijkt op de gebogen bulten van kamelen met lange nekken. Ze zullen het Paradijs niet betreden en ze zullen haar geur niet ruiken, alhoewel haar geur kan geroken worden van op zo’n en zo’n loopafstand.”» De geleerden hebben «gekleed en toch naakt» uitgelegd als zijnde vrouwen die lichte kleding dragen, die hun vormen en rondingen aftekenen en ze niet bedekken. Ze zijn gekleed, maar in werkelijkheid zijn ze naakt.

Beste zuster, strakke kleding met een hoofddoek is geen hidjaab, maar naaktheid. Je denkt gekleed te zijn, maar in werkelijkheid ben je naakt. De hidjaab is voorgeschreven om de schoonheid van de vrouw te bedekken voor vreemde mannen. Hoe zit het dan met de vrouw die zichzelf kleedt met kleding die op zichzelf een versiering is, en haar lichaamsvormen toont? Kleed jezelf met waardigheid en draag de hidjaab.

Wil jij de eeuwige beloning, en jezelf behoeden voor de eeuwige bestraffing? Gehoorzaam dan jouw Heer, en houd je aan de volgende voorwaarden van de hidjaab:

  1. De kleding moet het volledige lichaam bedekken, behalve het gezicht en de handen;
  2. De kleding mag geen versiering op zich zijn;
  3. De kleding mag niet doorzichtig zijn;
  4. De kleding moet wijd zijn, waarbij de rondingen van het lichaam niet waargenomen kunnen worden;
  5. De kleding mag niet lijken op de kleding van mannen;
  6. De kleding mag niet lijken op de kleding van ongelovige of afgedwaalde vrouwen;
  7. De kleding mag niet geparfumeerd zijn.

Beste zuster, de engel des doods passeert jou driemaal op een dag. Zorg ervoor dat wanneer hij bij jou stopt, jij niet degene bent waarover de Profeet salla-llaahu 3alayhi wa-sallam het in deze hadieth heeft.


--------------
1 Overgeleverd door imaam Muslim, v. 4, p. 2192 volgens imaam aboe Hurayrah.

Highslide JS Highslide JS