Fitrah.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hidjaab

Als de diamant dof wordt, is hij niet meer interessant.

Beste zuster,
De hidjaab is een zeer belangrijke en verheven verplichting voor elke moslima; alle geleerden binnen de Islaam zijn het hierover eens. De hidjaab is voorgeschreven om te waken over de kuisheid en eer van de vrouw.

Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa heeft gezegd: “En zeg tegen de gelovige vrouwen dat zij wat van hun blikken neerslaan en over hun geslachtsorganen waken, en hun sier niet tonen, behalve wat daarvan zichtbaar is. En zij moeten hun sluiers over hun boezems dragen en hun schoonheid niet openlijk tonen.” (Soerah Noer, vers 31).

Beste zuster, jij bent een diamant die beschermd moet worden; bedek jouw schoonheid en waak over jouw kuisheid. Weet dat Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa jou rijkelijk zal belonen in het wereldse en het hiernamaals, en jou zal steunen hierin, wanneer je jouw hidjaab omwille van Hem aandoet. Wanneer jij jouw huis verlaat zonder hidjaab, zul je bij elke stap die je zet door de engelen vervloekt worden, totdat je weer in huis treedt! Vervloeking beste zuster, is een zware bestraffing in het wereldse; je zal het goede niet meer van het slechte kunnen onderscheiden, en Allaah zal het slechte voor jou mooi doen toeschijnen, en Hij subhaanahu wa-ta3aalaa zal jou van Zijn Barmhartigheid verwijderen! Wie zal jou nog kunnen leiden wanneer Allaah jou heeft misleid?! Als dit slechts één van de wereldse bestraffingen is die jou kunnen treffen als je geen hidjaab draagt, hoe zit het dan met de eeuwige bestraffing in het hiernamaals?

Beste zuster, de engel des doods passeert jou driemaal op een dag. Zorg ervoor dat wanneer hij bij jou stopt, jij jezelf hebt behoed van de bestraffing, en je jouw hidjaab draagt.

De hidjaab heeft de volgende voorwaarden waaraan elke moslima zich dient te houden:

  1. De kleding moet het volledige lichaam bedekken, behalve het gezicht en de handen;
  2. De kleding mag geen versiering op zich zijn;
  3. De kleding mag niet doorzichtig zijn;
  4. De kleding moet wijd zijn, waarbij de rondingen van het lichaam niet waargenomen kunnen worden;
  5. De kleding mag niet lijken op de kleding van mannen;
  6. De kleding mag niet lijken op de kleding van ongelovige of afgedwaalde vrouwen;
  7. De kleding mag niet geparfumeerd zijn.
Geliefde zuster, laat schaamte jou niet weerhouden om het Paradijs binnen te treden. Schaam je niet voor mensen die zich niet schamen, maar schaam je voor jouw Schepper. Hij subhaanahu wa-ta3aalaa Die zich schaamt om jouw handen leeg terug te laten keren, nadat je ze voor Hem hebt opgeheven om Hem ergens voor te smeken! Moge Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa jou leiden naar het beste.

Highslide JS Highslide JS