Fitrah.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Zomerse verleiding

Laat je niet lei/ijden door de zomerse hitte.

Beste broeder en zuster,
De zomerse hitte is veel heter dan jij denkt. Als jij door deze hitte bezwijkt voor de shaytaan en jouw lusten, en je verboden zaken gaat verrichten, zal dit jou kunnen leiden tot een eeuwige hitte, waaraan niemand zal kunnen ontvluchten, behalve als Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa dat wil.

Als jij het te warm krijgt in de zomer, en je besluit jouw hidjaab af te doen of naar het strand te gaan om lekker te gaan zwemmen en dollen, of naar naaktheid te gaan kijken, besef dan dat op de Dag der Opstanding alle mensen op een afstand van slechts 1 mijl onder de zon zullen komen te staan. En als jij transpireert door de hitte, gedenk dan de woorden van de Profeet salla-llaahu 3alayhi wa-sallam toen hij zei dat er op de Dag der Opstanding mensen zullen zijn die in hun eigen zweet zullen verdrinken door de hitte van de zon! Waarom? Omdat zij de regels van Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa hebben geschonden!

Laat de zomerse temperaturen jou niet misleiden om je in te laten met de verboden zaken. Beste broeder en zuster, houd je verre van de verboden zaken, sla je blik neer wanneer je het verbodene ziet, en waak over jou kuisheid en eer. Tijd is kostbaar, verspil het daarom niet, en verwaarloos jouw verplichte gebed niet.

Juist in deze tijd zul je veel beproefd worden; gehoorzaam jij werkelijk jouw Heer, of volg je slechts de shaytaan of jouw begeerte? Vrees jouw Heer, en strijd om te slagen voor deze beproeving.

Beste broeder en zuster, als jij denkt dat je in de zomer met verlof mag gaan en niet over de grenzen van Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa hoeft te waken, weet dan dat de engel des doods niet met verlof gaat. Deze engel passeert jou driemaal op een dag. Zorg ervoor dat wanneer hij bij jou stopt, jij niet degene bent die naakt op het strand ligt of een andere verboden zaak aan het verrichten is! Dan zul je een spijt hebben die jou niet meer zal baten; dan is er geen weg meer terug.